Translate

petak, 3. travnja 2015.

Noć uz Andersena 2015.

                   „Noć uz Andersena“ i ove godine u NUB „Derviš Sušić“ u Tuzli

I ove su se godine maleni knjigoljupci iz Dječjeg književnog kluba „Knjigolina i prijatelji“ pridružili projektu koji se već petnaest godina obilježava u svijetu tako što djeca noć provedu u bibliotekama.
Djeca su se za ovu večer pripremala cijelog proteklog mjeseca na svojim redovitim radionicama pričaonicama koje se svakog utorka održavaju na dječjem odjeljenju NUB“ Derviš Sušić“ u Tuzli.
Od igrokaza, lutkokaza i zabavnih igara u kojima su mijenjali kraj ili početak Andersenovih bajki, izmišljali nove likove, do igara prepoznavanja koje su pokazale koliko, zapravo, djeca uživaju čitajući i koliko su toga već pročitali.
Nezaobilazni dio programa bilo je javljanje drugarima iz Pučke knjižnice u Daruvaru na čiji su se poziv i  Knjigolinini mališani pridružili ovom zanimljivom projektu.
Nakon knjigozumbanja, radionice origamija i večere uz posebne kolačiće oblikovane kao likovi Andersenovih junaka, djeca su se uz društvene igre i priče družila do kasno u noć.
Program je završen u jutarnjim satima kada su  knjigoljupci, nakon zajedničkog doručka, napustili prostorije Američkog kutka u tuzlanskoj Biblioteci.
Voditeljica kluba, tuzlanska književnica Jagoda Iličić, za djecu  je imala samo pohvale.
„ Bilo je sjajno i već se veselimo idućoj Noći uz Andersena“.
Noć uz Andersena  2015. proslavilo je sedamnaest djevojčica i dječaka.


















Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.